Brdo Gorica

Nalazi se između sela Zatonja i Rama na nadmorskoj visini od 282m. Ovo mesto obiluje vrlo interesantnim prirodnim odlikama. Blizina Dunava koji je presekao Karpate i otvorio prostor od Panonske nizije do Mediterana, kao i visina ovog brda uslovili su česte i snažne vetrove koji se često smenjuju, a od kojih su najpoznatiji Košava i Severac poznat i kao Gornjak. Ovakvo strujanje vetrova stvorilo je idealne uslove za neke ekstremne sportove, kao što je paraglajding.

Zaljubljenike u ovaj sport najčešće možemo sresti u proleće i jesen kada su vetrovi najsnažniji. Paraglajderi dolaze sami ili u grupama i medjusobno preporučuju ovo mesto, sa kako kažu „fantastičnim vetrom za njihova krila“.

Ovo mesto je pogodno za kampovanje pa je poznato izletište u opštini Veliko Gradište, a u podnožju Gorice nalazi se prirodni izvor „Hajdučka voda“ alasko sastajalište. Gorica ima nekoliko vidikovca sa kojih se pruža pogled na Dunav, Karpate, Vršačke planine, Homoljske planine, kanal Dunav-Tisa-Dunav, Panonsku niziju sa Deliblatskom peščarom, Adu Čibukliju i Srebrno jezero.
U blizini Gorice evidentirani su uslovi za jedrenje i kitesurfling koji su prirodan dar zatonjskog useka, gde temperaturne razlike i kombinacije lokalnih vetrova stvaraju raj na Dunavu za ovaj vid sporta.
Ako želite da obiđete ovu lokaciju ili vam trebaju dodatne informacije, kontaktirajte nas na:
Tel. 012 663 179 / info@ramskatvrdjava.rs
Shopping Basket